Berk Gürpınar
+90 530 480 2375 bilgi@berkgurpinar.com

Dolgu & Botoks

Botoks Nedir?

Botoks (botox) aslında Botulinum Toksin adı verilen reçeteli bir ilacın en iyi bilinen markasıdır. Botox ve diğer markalar, botulinum toksin proteininin doğal, saflaştırılmış bir şeklidir. Bakterilerden elde edilir. Bu tedavi yöntemi on yıllardır hem tıbbi hem de kozmetik tıpta güvenle kullanılmaktadır. Kulağa ürkütücü gelse de, aslında estetik tedaviler için en güvenli ürünlerden biridir.

Botoks Nasıl Çalışır?

Botoks, enjekte edildiği kaslardaki sinir sinyallerini bloke ederek çalışır. Botoks sinir sinyallerini keser ve bu nedenle etkilenen kas gevşer. Sonuç olarak, tedavi edilen belirli kaslar çok fazla hareket etmeyecek ve bazı kırışıklıklar yumuşatılabilir, azaltılabilir ve hatta kaldırılabilir.

Derideki hareketi bir sayfayı katlamak gibi düşünün; Kırışıklığın daha derin olması için ne kadar uzun katlarsanız. Botoksu cildinize uygulayarak daha derin kırışıkların oluşmasını önleyebilir veya var olan bir kırışıklığı azaltabilirsiniz.

Botoks Neleri Tedavi Eder?

Botoks, yüzdeki, genellikle üst yüzün veya ağzın yukarısındaki kas hareketinin neden olduğu kırışıklıklar veya ince çizgiler üzerinde kullanılır. Botoks, hareket çizgilerini (örneğin, kaş çatma gibi bir ifade yaptığınızda ortaya çıkanlar) azaltacak veya önleyecektir. Halihazırda dinlenme çizgileriniz varsa (bu herhangi bir ifade yapmadığınızda yüzünüzde kalan bir çizgidir) Botoks bu çizgileri de yumuşatır ancak çizgiler derinse birkaç tedavi gerektirebilir.

Platismal Bantlar
Botoks, boynunuzun tabanından başlayıp boynunuzun kenarlarından çene hattına kadar uzanan kaslar olan Platismal Bantları tedavi etmek için de kullanılabilir. Yaşlandıkça yağ dokusunu kaybederiz. Bu kasların boynumuzdan dışarı çıkmasına ve boynumuzun daha yaşlı görünmesine neden olabilir.

Hiperhidroz
Hiperhidrozu tedavi etmek için botoks da kullanıyoruz; Bir kişinin aşırı derecede terlediği yaygın bir durum. Bu süreç aynı ürünü içerir ancak farklı bir şekilde kullanılır. Botoks cilt yüzeyinin altına enjekte edilir ve asetilkolin reseptörleri üzerinde çalışır. Botoks onları öyle etkiler ki ter artık üretilmez. Semptomları günlük yaşamlarını etkilediğinden, bu tedaviyi gören hastalarda bunun yaşamlarını değiştiren sonuçları olduğunu söyleyebiliriz. En iyi yanı bu tedavinin daha uzun olmasa da 7-10 ay sürmesidir.

Diş Gıcırdatma
Aynı rahatlama, kasları gevşetmek ve ağrıyı azaltmak için Botoks Diş Gıcırdatma ile sağlanabilir. Ayrıca diş gıcırdatmasından dolayı çene hattı kareleşmişse de şekillendirir.

Migren ve Baş Ağrısı (Migren Botoksu)
Botoks, migren ve gerilim tipi baş ağrılarını gidermek için de kullanılabilir. Migrenlerin şiddetini ve sıklığını azaltabilir, bazen migrenlerden tamamen kurtulabilir.

Botoks yan etkileri nelerdir?

Botoks ile ilgili en iyi şey, çok güvenli ve aynı zamanda geçici olmasıdır. Bu sebeple ameliyatsız tedavileri düşünen insanlar için harika bir ilk seçenek haline getirir. Küçük bir yan etkiniz olsa bile, her zaman düzelecektir. Bunun nedeni, sinir uçlarının her zaman zamanla onarılması ve iyileşmesidir.

Bazı küçük yan etkiler bölgede morarma veya şişlik olabilir. Bu yan etkiler birkaç gün sonra azalacaktır. Tedaviden sonra, bazı kişiler, özellikle çok fazla enjeksiyon yaptırmışlarsa, tedavinin akşamı hafif bir baş ağrısı hissedebilirler.

Botoks yaptırmak acı verir mi?

Botox, insülin enjeksiyonları için kullanılanlara benzer ve kan testi için kullanılan bir iğneden çok daha küçük olan küçük bir iğne kullanılarak enjekte edilir. Hızlı, keskin bir çizik, ardından bazen soğuk bir his. Ara sıra topikal anestezik krem kullanıyoruz, ancak hastaların Botoks enjeksiyonları için buna nadiren ihtiyaç duyduğunu söyleyebiliriz.

Dermal Dolgu Nedir?

Dermal dolgu maddeleri bazen yumuşak doku dolgu maddeleri olarak adlandırılır ve hacim ve dolgunluk eklemek için cilt yüzeyinin altına enjekte edilmek üzere tasarlanmış maddelerdir. Yaşlandıkça, derideki doğal kolajen ve elastin azalır ve hücreler doğal olarak bu maddelerden daha fazlasını üretme yeteneklerini kaybeder. Bu, ciddi dinlenme hatlarına ve hacim kaybına neden olabilir. Birkaç farklı dolgu türü ve kıvamı vardır ve her biri yüzdeki belirli bir sorunu gidermek için tasarlanmıştır.

Dermal Dolgu Nasıl Çalışır?

Yukarıda bahsedildiği gibi, Botulinum Toksinin istenen etkiyi elde etmek için kasta çalışması biraz zaman alabilirken, dermal dolgu ile anında sonuç alınır. Dermal dolgu hyaluronik asit adı verilen bir madde içerir. Hyaluronik asit aslında vücudumuzda bulunan doğal bir maddedir. Dolgudaki hyaluronik asiti vücudunuz maddeyi kendine ait olarak tanıyacaktır.

Botox ve dermal dolgu arasındaki diğer bir fark, dermal dolgunun farklı kalınlıklarda ve kaldırma kapasitelerinde olmasıdır. Bir kaldırma dolgunuz olabilir; alanı bir çadır direği gibi tutan, hacim veren bir dolgu maddesi; daha yumuşak bir derece ile bir kubbe gibi olan ve daha sonra ince yüzeysel çizgiler için daha fazla şuruplu dolgu maddeleri vardır. Dolgu enjekte ederken de farklı yöntemler vardır. Dolguyu doğrudan ve dolaylı olarak kullanabilirsiniz.

Dermal Dolgu Yaygın Olarak Ne İçin Kullanılır?

Dermal dolgu genellikle alt yüzde kullanılır, ancak elde etmek istediğiniz sonuca bağlı olarak yüzün tamamında kullanılabilir.

Doğrudan Yaklaşım
Dermal dolgu maddelerine doğrudan yaklaşım, doğrudan görebileceğiniz çizgiye tedavi etmektir. Bu, dolguya geleneksel yaklaşımdır ve anında sonuç arayan danışanlar için idealdir.

Dolaylı Yaklaşım
Dermal dolgu maddelerinin kullanımına yönelik dolaylı yaklaşım, kapsamlı anatomik bilgiye sahip biri tarafından yapıldığında daha fazla olmasa da eşit derecede etkili olabilir. Yaşlandıkça, elmacık kemiklerindeki bağlar daha gevşek hale gelir ve yanaklardaki yağ yastıkçıkları ayrılır ve düşer. Bu ciltte çukurluklara, gevşekliğe ve gıdılara neden olur. Yaşlandıkça yağ dokusunu da kaybederiz, bu da gevşek deriye neden olur. Dolaylı yaklaşım, elmacık kemikleri veya çene boyunca dokuyu kaldırarak yüzünüze yapı ve destek kazandırmaya yardımcı olur. Bunu yüzünüzü geleceğe hazır hale getirmek olarak düşünebilirsiniz. Yapı ekleyerek orta yüz çizgilerini dolaylı olarak azaltıyoruz.

Bu alanlara ek olarak, dermal dolgu, yaşlanma nedeniyle incelmiş veya daha az dolgun hale gelen dudakları doldurmak için veya bir müşteri estetik amaçlı olarak dudaklarının dolgunluğunu ve şeklini geliştirmek istediğini hissederse kullanılabilir. Diş çekildikten veya diş eti çekilmesinden sonra çeneyi orijinal şekline geri döndürmek için de kullanılabilir.

Daha yakın zamanlarda, dermal dolgu maddeleri de bir cilt güçlendirici olarak kullanılmıştır. Klinisyen, ızgara deseninde cilt yüzeyinin altındaki damlacıklar halinde sulu bir dolgu maddesi enjekte eder. Bu, cildin dokusunu iyileştirir ve nemi ve dolgunluğu artırır. Bu tedaviyi el, yanak ve göz çevresine uygulayabiliriz.

Dermal dolgunun en az kullanılan kullanımlarından biri, yaralanma nedeniyle yara izi görünümünü azaltmaktır.

Dermal dolgu yan etkileri nelerdir?

Dermal dolgu maddeleri güvenli kabul edilir, ancak botokstan daha fazla dikkate alınması gereklidir. Bunun nedeni dolgu maddesinin enjekte edildiği yerdir. Tedavi edilen bölgelerde kan damarları ve sinirler vardır ve bunların nerede olduğunu ve bunlardan en iyi nasıl kaçınılacağını bilmek çok önemlidir. Dolgu yaptırırken insan anatomisini bilen bir doktora başvurabilirsiniz. Herhangi bir komplikasyonun dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerekir.

Dermal dolgu maddeleri ile Botoks arasındaki bir fark, dermal dolgu maddelerinin daha uzun süre dayanmasıdır. Bu nedenle, sizi tedavi eden kişinin tam anlamıyla kalifiye olması önemlidir, aksi takdirde bir sorunla veya memnun kalmadığınız sonuçlarla baş başa kalabilirsiniz. Ancak dermal dolgu maddeleri bir enzim ile çözülebilir, bu nedenle gerekirse düzeltici tedaviler yapılabilir.

Küçük yan etkiler arasında kızarıklık, morarma veya bir miktar şişlik bulunur ancak bu semptomlar bir süre sonra düzelir.

Dermal dolgu yaptırmak acı verir mi?

Dermal dolgu maddeleri botokstan biraz daha rahatsız edici olabilir. Tedavi uygulanırken topikal bir uyuşturma kremi kullanacaktır. Bunun nedeni iğnenin Botox iğnesinden daha büyük olması, yüze daha fazla hacim enjekte edilmesi ve tedavinin daha uzun sürmesidir.

Sizi Arayalım